FAQs (Συχνές ερωτήσεις)

Σφάλμα Ε81

Ο κωδικός E81 εμφανίζεται όταν ο πίνακας ελέγχου αποτυγχάνει να συνδεθεί με τη βάση. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

  • Το ρελέ διαρροής είναι ελαττωματικό → ελέγξτε το σύμφωνα με τις οδηγίες της επόμενης σελίδας.
  • μεγάλη απόσταση μεταξύ του πίνακα ελέγχου και της μονάδας → να τηρείτε την απόσταση που προβλέπεται στο εγχειρίδιο - η απόσταση λειτουργίας του ασύρματου πίνακα είναι το πολύ 25 m από τη βάση, αλλά η ιδανική απόσταση είναι έως 5 m.
  • ο πίνακας δεν έχει συζευχθεί με τη βάση → ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 6
  • Βήμα 1: Αφαιρέστε τον πίνακα ελέγχου από τη βάση και κρατήστε τον στο χέρι σας.
  • Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί on/off στον πίνακα ελέγχου για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα για να τον απενεργοποιήσετε.
  • Βήμα 3: Αποσυνδέστε τη βάση από την πρίζα.
  • Βήμα 4: Τοποθετήστε τον απενεργοποιημένο πίνακα ελέγχου πίσω στη βάση.
  • Βήμα 5: Συνδέστε ξανά τη βάση στην πρίζα και πατήστε το κουμπί RESET (Επαναφορά - Rücksetzen) και περιμένετε 1-3 δευτερόλεπτα. Προσοχή! Μην πατήσετε το κουμπί TEST, αυτό θα απενεργοποιήσει το υδρομασάζ / θα αποσυνδέσει ξανά το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε αυτό το σημείο, ο ασύρματος πίνακας πιθανόν να ανάψει και να εμφανίσει ξανά το μήνυμα σφάλματος E81. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτό το σημείο ο πίνακας έχει ξυπνήσει από τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά δεν είναι ακόμα συνδεδεμένος με τη βάση. Συνεχίστε με το βήμα 6 για να συνδεθείτε με τη βάση.
  • Βήμα 6: Ενεργοποιήστε τη βάση πατώντας το κουμπί on/off στον πίνακα ελέγχου. Εάν όλα λειτουργούν σωστά, σε αυτό το σημείο ο πίνακας θα πρέπει να συνδεθεί με τη βάση και ο πίνακας να αναγράφει τη θερμοκρασία του νερού.
  • χαμηλή μπαταρία του πίνακα → επαναφορτίστε τον πίνακα.
    • Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα πηγαίνει στη βάση. Ο πίνακας μπορεί να ανάψει ακόμη και όταν η βάση είναι αποσυνδεδεμένη από το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ο πίνακας διαθέτει τη δική του μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αποσυνδέσει τη βάση από το ηλεκτρικό ρεύμα, πατώντας το κουμπί TEST στο προστατευτικό ρελέ. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα «Δοκιμή του προστατευτικού ρελέ» παρακάτω. Εάν δεν πηγαίνει ρεύμα στη βάση, ο πίνακας δεν θα φορτίσει στη βάση, αν και μπορεί να ανάψει προσωρινά λόγω της δικής του μπαταρίας.
  • ένα από τα μέρη του υδρομασάζ είναι ελαττωματικό - πίνακας ελέγχου/ οθόνη ελέγχου/ μετασχηματιστής/ RCD (δοκιμή ρελέ διαρροής βλ. παρακάτω) → επιστρέψτε το προϊόν στα πλαίσιο της εγγύησης στον αντιπρόσωπο, προϊόν εκτός εγγύησης - αναζητήστε σέρβις

ΣΩΣΤΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΉ ΤΟΥ ΡΕΛΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ

(Συνιστούμε να αφαιρέσετε μόνιμα την προστατευτική μεμβράνη από τον πίνακα ελέγχου πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή)
Το INTEX Pure Spa είναι εξοπλισμένο με ένα ρελέ προστασίας από διαρροές ρεύματος (RCD) στο άκρο του καλωδίου τροφοδοσίας. Το ρελέ προστασίας από διαρροές ρεύματος πρέπει να ελέγχεται πριν από κάθε χρήση. Μην χρησιμοποιείτε το υδρομασάζ εάν το RCD δεν λειτουργεί σωστά - αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη από ειδικό.

ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΡΕΛΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΕΣ (RCD)

  • το βύσμα πρέπει να είναι πάντα στεγνό. Απαγορεύεται αυστηρά η σύνδεση της συσκευής σε βρεγμένο βύσμα!
  • το βύσμα του υδρομασάζ πρέπει να συνδέεται απευθείας μόνο σε γειωμένη πρίζα της σταθερής ηλεκτρικής εγκατάστασης.
  • Για να μειώσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς, μη χρησιμοποιείτε καλώδια επέκτασης, χρονοδιακόπτες, προσαρμογείς ή μετατροπείς. Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα ρεύματος είναι σωστά τοποθετημένη.

Σημείωση: Η χρήση καλωδίων προέκτασης αποτελεί τη συνήθη πηγή δυσλειτουργιών και ζημιών: π.χ. καμένη τροφοδοτική πηρούνα, πτώση τάσης κ.λπ. Πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη ο κίνδυνος ασφαλείας που συνδέεται με τη χρήση καλωδίου προέκτασης. Η χρήση καλωδίων προέκτασης απαγορεύεται - ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή.